ZOWO.NL Zoeken - Contact

Solliciteren naar een baan hoe doe je dat tips

Ben je ontslagen is het bedrijf waar je werkte failliet gegaan , is het je eerste baan of ben je gewoon op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dan moet je gaan solliciteren naar een baan maar hoe dat je dat het beste. Ten eerste moet je naar vacatures gaan zoeken kijken of de baan die bij je past en binnen je mogelijkheden liggen beschikbaar is. Dat kan in de krant maar op internet zijn ook genoeg vacatures web sites. Kijk ook eens bij uitzendbureaus of ze nog leuk werk voor u hebben.

Als je dan een leuke vacature gevonden hebt kan je daar op gaan reageren. Dit kun je doen door een sollicitatiebrief naar het betreffende bedrijf te sturen. Op internet kun je genoeg voorbeelden vinden van sollicitatiebrief voorbeelden .Wat belangrijk is dat je in je sollicitatie brief vermeld op welke vacature u solliciteert of reageert. Omschrijf wat u kunt betekenen voor het bedrijf verkoop het een beetje. Waarom u juist geschikt bent voor deze baan.

Zet in de sollicitatiebrief ook uw CV met persoonlijke gegevens, contact gegevens uw werk ervaringen, specialisme en sterke punten, welke opleidingen en cursussen je gedaan hebt.

Sluit uw sollicitatiebrief af met dat u graag op sollicitatie gesprek wilt komen voor een persoonlijk gesprek vermeldt hier duidelijk uw contact gegevens zoals telefoon nummer en email adres.

Als je heel graag bij een bepaalt bedrijf wilt werken en dat bedrijf heeft geen vacature openstaan kun je ook een open sollicitatiebrief naar dat bedrijf sturen. Dat houdt in dat je een sollicitatie brief stuurt zonder dat daar een vacature voor openstaat.

Belangrijk in een open sollicitatie brief is dat je echt heel goed aangeeft wat je kunt betekenen voor het bedrijf. Je moet jezelf dan echt heel goed verkopen. Mocht dat bedrijf dan net met een probleem zitten of op zoek naar iemand zijn die echt een aanvulling voor het bedrijf is kan dat bedrijf contact met u opnemen.

Ook ben je dan de eerste als er wel een vacature vrij komt. Laat u niet uit het veld slaan als u geen reactie krijgt stuur dan gewoon 6 maanden later nog eens een open sollicitatiebrief en blijf dat herhalen.Als je op sollicitatie gesprek mag komen. Ben je natuurlijk heel blij maar vaak ook een beetje zenuwachtig maar wees gerust dat heeft iedereen en waarschijnlijk is degen waarbij u op sollicitatiegesprek moet komen net zo zenuwachtig.

Wat belangrijk is bereid uw sollicitatiegesprek goed voor schrijf belangrijke punten op. Heel belangrijk kom niet te laat plan alvast de route naar het bedrijf, kijk of er parkeer plekken zijn. Neem er als het kan een vrije dag voor. Je kunt beter veel te vroeg weg gaan en in de buurt van het bedrijf even blokje om lopen als dat je te laat komt en heel gestrest binnen komt. Kleed u netjes en ga nog even langs de kapper.

Als je binnen komt stel u dan netjes voor bij de receptie en zeg dat je een afspraak hebt voor een sollicitatie gesprek. Geef uw gesprek partner netjes een hand en kijk hem aan. Let er op dat u heel beleeft en netjes doet en overkomt. Probeer rustig en kalm te blijven en ontspannen over te komen, ben enthousiast en kom niet als een zoutzak over.

Focus u in het gesprek op uw sterke punten waarom u een aanwinst bent voor het bedrijf. Vaak praat je van de zenuwen veel sneller als normaal terwijl je dat niet eens in de gaten hebt. Probeer dit te voorkomen, spreek rustig en kalm en let goed op uw ademhaling.

Probeer negatieve dingen in het gesprek te voorkomen. Schrijf belangrijke dingen op, en vraag zelf ook de punten die u wilt weten.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer werk rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.