ZOWO.NL Zoeken - Contact

Flexwerker met nul uren contract ideaal voor werkgever en werknemer.

Flexibel werken het nieuwe werken. Een flexibel arbeidscontract of een nul uren contract is steeds populairder bij werkgevers en werknemers want het is een win win situatie. Je kunt als werknemer ( flexwerker ) je eigen uren indelen en werken wanneer het jou uit komt in overleg met de werkgever uiteraard en de werkgever kan jou inhuren wanneer hij jou nodig heeft.
Eigenlijk is dat een beetje het Amerikaanse systeem van werken. De werkgever huurt iemand in als die hem nodig heeft en heeft hij hem niet meer nodig dan wordt de flexwerker niet ingehuurd. Je kunt dan als flexwerker heel gemakkelijk aan de slag bij een ander bedrijf. Je bent immers flexibel inzetbaar.Via deze manier van flexwerken met een nul uren contract zal een bedrijf veel eerder iemand aan het werk nemen voor een klus of opdracht. Hij zit zo niet vast aan een gecompliceerd arbeidscontract.

Via het flexibel werken of nul uren contract kunnen veel meer mensen aan het werk. Omdat het bedrijfsleven veel eerder iemand aan durft te nemen voor het werk wat gedaan moet worden.


Het voordeel voor de werknemer van flexibel werken met een nul uren contact is dat het een heel vrij gevoel geeft. Je kunt je eigen uren indelen en bij verschillende bedrijven gaan werken. Wat een beetje een eigen baas gevoel geeft.

Het nadeel is dat je geen zekerheid hebt je kunt opeens je werk kwijt zijn en dan hebt je wel een probleem in verband met de vaste kosten. Het is daarom misschien wel verstandig om bij meerdere bedrijven als flexwerker aan de slag te gaan.

Voordeel voor de werkgever is dat een flexwerker beter gemotiveerd is en flexibel inzetbaar. Is er geen werk dan huur je de flexwerker niet in.

Nadeel is dat goede mensen ook heel gemakkelijk weg kunnen om bij de concurrent te gaan werken.Ik ben een voorstander van het flexibel werken want het geeft voor zowel werknemer als werkgever een vrij gevoel. Het motiveert heel goed je voelt jezelf geen gevangenen in je baan en je kunt werken waar en wanneer het jou uit komt.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer werk rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.