ZOWO.NL Zoeken - Contact

Goede tips voor concentratie problemen en chaos in je hoofd.

Goede tips bij concentratie problemen, ook handig als u last heeft van ADHD verschijnselen.

Iedereen heeft het wel eens druk, heeft wel eens last van stress, waardoor je chaotisch gedrag gaat vertonen. Wat weer concentratie problemen geeft waardoor je nog meer stress krijgt, omdat het niet meer lukt en waarvan je dan weer chagrijnig kan worden. Kortom chaos en stress.Dus heeft u ook last van concentratieproblemen bij een examen, op je werk, in de klas, bij je huiswerk of bij het studeren of wat voor concentratieproblemen dan ook. Ik heb voor u een paar hele goede tips als oplossing ervoor.

Wat te doen bij concentratie problemen en chaos in je hoofd.

Heel simpel: Zo kun je concentratieproblemen aanpakken en oplossen.

Er zijn heel veel prikkels om ons heen, smartphone piepjes, herrie, drukte enz.

De kunst is dat je jezelf daar los van maakt. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe maak je jezelf los van de chaos.

Ik heb een goed stappen plan gemaakt voor concentratie problemen. Waar ikzelf echt wat aan gehad heb. Wat me heel goed geholpen heeft. Zodat ik nu ontspannen en aan een stuk door kan werken, zonder afleiding. Ook als het chaotisch om me heen is.Maar nu verder met het concentratie hulp programma om de boel weer een beetje op orde te krijgen en het overzicht terug te krijgen.


Stap 1

Pak een leeg vel papier en schrijf alles op wat er in je hoofd rond spookt. Schrijf het van je af en denk er daarna niet meer aan. Zo maak je je hoofd leeg. Want alles wat je moest onthouden staat nu op papier.

Stap 2

We gaan verder met een leeg hoofd. Pak nu een nieuw vel papier en schrijf daar alle taken op die je moet of wilt doen.

Stap 3

Neem de lijst met taken even door en geef iedere taak een cijfer. Een 10 is heel belangrijk dat moet echt gebeuren en een 1 is helemaal niet belangrijk.Stap 4

Begin nu met de taak wat je een cijfer 10 gegeven hebt. Als je meerdere taken op je takenlijst een cijfer 10 gegeven hebt, selecteer er dan 1 waarmee je beginnen wilt.

Stap 5

Als je een taak van je takenlijst geselecteerd hebt kun je beginnen. Stel een timer in van ongeveer 30 minuten, een kook wekker of zo iets.

Werk dan echt 30 minuten voor 100 procent geconcentreerd aan die ene geselecteerde taak en niks anders. Doe ook geen twee taken tegelijk. Echt puur en alleen die ene geselecteerde taak.

Hier heb je echt zelf discipline voor nodig, even door zetten dus. Je zult zien je komt door dat punt heen, en dan krijg je de gang er in en dan gaat het bijna vanzelf.

Werk heerlijk rustig op je gemak, adem goed in en uit en ga door met je taak let daar op dat je doorgaat maar wel rustig op je gemak.Negeer 30 minuten alles om je heen. Focus je puur en alleen op die ene taak voor 30 minuten. Doe 30 minuten echt niks anders dan die ene geselecteerde taak, denk ook echt aan niks anders dan aan die taak en een goede ademhaling.

DISCIPLINE EVEN DOORZETTEN !

Heel belangrijk en een goede tip: Gebeurt er iets, krijg je een telefoontje of appje, hoor je herrie of wat dan ook. NEGEREN en gewoon doorgaan. Focus je op je taak en op een goede ademhaling en ga DOOR met je taak. Als je bij iedere storing van je taak afgaat, komt je takenlijst nooit af en wordt hij allen maar langer. Dus even doorzetten en doorgaan.

Het begin is altijd even moeilijk. Dus begin direct, hoe langer je uitstelt hoe moeilijker het wordt, als je eenmaal begonnen bent zal je zien dan komt vanzelf de gang er in en dat geeft weer een goede stimulans om door te gaan.

Stap 6

Ook heel belangrijk: Na 30 minuten neem je even een pauze van 5 minuten. Even naar het toilet of een klein rondje lopen.

Nu kun je ook, als tijdens de vorige 30 minuten werken iets in je hoofd rond spookte, of als je een berichtje kreeg of een telefoontje. Daar nu even een korte notitie van maken. Zodat je dat niet vergeet.

Ga na 5 minuten pauze, gewoon weer verder aan je geselecteerde taak. In een stuk van 30 minuten met 5 minuten pauze, herhaal dit tot hij af is.Is je taak af streep dan je voltooide taak door op je takenlijst.

Ga nu verder met de volgende taak op je takenlijst met het hoogste cijfer, en doe dat dan op precies dezelfde manier als hier boven omschreven. Tot je hele takenlijst af is.

Stap 7

Spreek met jezelf een tijd af tot hoe laat je aan je takenlijst werkt. Stop dan ook echt. Nu kun je de notities die je gemaakt hebt verwerken en indien nodig maak er nieuwe taken en schrijf die bij je takenlijst erbij met een cijfer. Als je dat gedaan hebt neem dan ook echt rust neem afstand van je takenlijst en denk er even niet meer aan. Ga weer verder op een met jezelf afgesproken tijd

Ik hoop dat het u helpt om op een ontspannen manier toch als je taken te kunnen doen en een beetje overzicht terug te krijgen.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer werk rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.