ZOWO.NL Zoeken - Contact

Een baan vinden in Nederland steeds moeilijker hoe dat komt.

Het aantal openstaande vacatures in Nederland wordt steeds kleiner. En daardoor is werk zoeken en het vinden van een baan steeds moeilijker. Dit komt in mijn ogen doordat er door de crisis heel veel bezuinigd wordt en mensen veel voorzichtiger zijn geworden met het uitgeven van geld. Het is een soort van balans.
Doordat er veel minder geld wordt uitgegeven dan vroeger verdienen bedrijven minden en doordat bedrijven minder verdienen gaan bedrijven bezuinigen. Ze gaan dan kijken waar de grootste kosten posten zitten en dat is helaas vaak personeelskosten.En doordat er minder werk is voor bedrijven hebben bedrijven last van overproductie ze gaan dan minder produceren en kunnen het dus ook af met minder personeel.

Maar gelukkig zijn er ook branches die geen last hebben van de crisis. Zo zullen er altijd vacatures en werk zijn in de zorg in het onderwijs en in het onderhoud.

Met de juiste instelling is het niet zo heel moeilijk om een baan te vinden. Als u geen baan kunt vinden kijk dan ook eens of er mogelijkheden voor u zijn om u te laten omscholen voor een vak waar wel werk is.

Op dit moment staan er veel vacatures open voor verkopers en accountmanagers. Dit is natuurlijk ook weer logisch want als er minder verkocht wordt gaan bedrijven meer verkopers aantrekken om de verkoop op gang te houden.

Maar al bij al wilt u echt aan het werk en een baan vinden neem dan gewoon genoegen met de vacature die op dit moment openstaat en die binnen u handbereik ligt. Zo bouwt u toch weer een referentie op en u blijft in het werk ritme. Maar blijf altijd wel kijken naar de baan die u echt zoekt.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer werk rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.