ZOWO.NL Zoeken - Contact

Maar hoe krijg ik al dat werk nu toch gedaan Stress tips

Te veel taken die blijven liggen, chaos in je hoofd stress spanning paniek.

Dit is de oplossing om werk stress te verminderen en om het in het vervolg te voorkomen.Hoe kun je goed omgaan met werkdruk. Gewoon beginnen. Vaak is het begin moeilijk, maar als je eenmaal bezig bent gaat het vaak wel en komt de gang er vanzelf in. En dat geeft dan weer een positieve stimulans. Je bent immers de werkstapel aan het afwerken.

Zo kom je in een werkflow.

Gewoon rustig blijven, goed ademhalen en heel rustig aan beginnen, maar dan ook wel even doorgaan en doorzetten en alles lekker op je gemak doen. Maak er iets leuks van.

Spreek met jezelf een begin en stop tijd af, en stop dan ook echt. Morgen gewoon weer verder. Nu laat ik de boel even de boel.

Morgen ben ik er weer en dan direct beginnen. Draai er niet om heen en handel dan een voor een je taken af, taak voor taak. Dat is het proces.

Laat je niet gek maken, meer als je best kun je toch niet doen. Gewoon beginnen, doorgaan op je gemak en rustig aan. Op de afgesproken tijd stoppen, en de volgende werkdag weer verder.Want er blijven altijd taken bij komen, altijd. Dat stopt nooit. Je moet er een systeem in krijgen zodat je er niet overspannen van wordt en geen burnout van krijgt.

De kunst van het werken is gewoon op vaste tijden beginnen en stoppen en dan zeggen morgen weer een dag, nu stop ik, en morgen ga ik gewoon weer rustig verder.

Zo houd je overzicht

Vaak geeft het uitstellen van een taak meer stress dan het even beetpakken. Het beginnen van iets is vaak moeilijker dan het werk even te doen.

Als je eenmaal bezig bent met iets gaat het vaak wel. Je moet gewoon niet moeilijk doen en zo snel mogelijk beginnen. Hoe langer je om het werk heen draait hoe erger, begin gewoon direct zin of geen zin, even doorzetten.

Concentreer je op je taak en werk die lekker op je gemak af, als die dan af is begin je gewoon lekker op je gemak weer aan de volgende taak.

Zo krijg je dus al dat werk gedaan.Heb je een deadline ? Doe die taak dan eerst, ook al heb je daar geen zin in. Red je de taak niet niet binnen de deadline ? Doe de taak dan minder perfectionistisch en pas het aan, aan de tijd die je er wel voor hebt, zodat het wel binnen de deadline af komt. Wat niet gaat dat gaat niet, maar je kunt wel je taak een beetje aanpassen zodat het wel binnen de deadline kan.
Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer werk rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.