ZOWO.NL Zoeken - Contact

Tips om uw leegstaande huis tijdelijk te verhuren.

Het kan zijn dat u een nieuw huis gekocht heeft en dat u uw oude woning nog niet verkocht heeft. Of dat u voor langere tijd in het buitenland gaat wonen, werken of een wereld reis gaat maken. Dan kan het een goede optie zijn om uw eigen leegstaande woning tijdelijk te verhuren.
Zo kunt u al snel zeker meer dan 500 tot 1500 euro per maand verdienen. Afhankelijk van het bedrag wat er in de vergunning staat.

En om het nog mooier te maken de regels voor het verhuur van leegstaande woningen wordt veel gemakkelijker.

Er zijn wel een aantal regels en voorwaarden waar u aan moet voldoen.


Zo moet u bij de gemeente een vergunning aanvragen om uw huis te mogen verhuren. Als u die vergunning heeft kunt u beginnen met verhuren. De vergunning is maximaal 2 jaar geldig.

Op internet kunt u een vergunningsaanvraag formulier downloaden.

Mijn advies is om de verhuur door een makelaar of door een bedrijf wat daarin gespecialiseerd is te laten doen. U levert dan wel een percentage van de opbrengst in maar verder bent u dan wel over van af. En de makelaar kan voor u een goed huurcontract maken.Let op dat u in het contract vermeldt dat er verhuurd wordt op basis van de leegstandswet er is dan namelijk geen huurbescherming van toepassing. En let op dat uw woning bij de belasting dienst in box 3 komt.

Mocht u hypotheek op uw huis hebben dan moet u ook aan uw hypotheek verstrekker of bank toestemming vragen

En heel belangrijk screen de huurders vooraf. Wees er zeker van dat u de huurder kunt vertrouwen dat voorkomt een hoop ellende en schade. Als u het niet vertrouwt doe het dan niet.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer woning rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.