ZOWO.NL Index -

Kerstverhaal wat is nu eigenlijk kerstmis.

Heeft u dat ook wel eens dat u in de zomervakantie (het is op het moment van schrijven augustus) zit te denken aan het kers feest voor dit jaar.Waarschijnlijk komt dat doordat het nu warm is en in de wintervakantie het meestal koud is. Maar goed nu de clue van het verhaal. Wat ik zat te denken, iedereen viert kerstmis we hebben allemaal vrij met de kerstvakantie nou ja bijna iedereen dan.Maar wat vieren we eigenlijk.

Wat is het nu het kerstverhaal en waarom eten we allemaal een kerstdiner met kerstmis. Wat heeft eten met het kerstfeest te maken.Het kerstverhaal.

Wie vieren met kerstmis de geboorte van Jezus de zoon van Jozef en Maria. Jezus is in een stal geboren. (vandaar de kerststal met kerstmis)

Toen Jezus geboren werd waren het de sterren in de hemel die de mensen kenbaar maakte dat er iets bijzonders aan de hand was. (vandaar de kerst lichtjes met kerstmis)


Herders en koningen kwamen van van heinen en ver naar de stal om te kijken wat er aan de hand was.

Want er moest iets unieks aan de hand zijn. En dat was dus ook zo want Jezus de zoon van god was geboren. De timmerman Jozef en zijn vrouw Maria waren door god geselecteerd om Jezus op de wereld te zetten.

Waarom Jezus in een stal geboren is. Dat kwam omdat Jozef en Maria op weg waren naar hun geboorte stad om hun naam in te laten schrijven in een boek waarschijnlijk het geboorteregister.

Maar toen ze daar aankwamen was er nergens meer een slaap plek te vinden. Jozef en Maria zijn toen in een stal gekropen. En in deze stal tussen de ossen ezels en de schapen Jezus is geboren.

En op 25 december (kerstmis) wordt dus gevierd dat Jezus de zoon van god geboren is.

Maar wat heeft het kerstdiner en kerstcadeaus met kerstmis te maken ? We vieren dan dat Jezus is geboren. En dat doen we met lekker eten en cadeaus. Zo komen we bij elkaar en geven we elkaar cadeaus en eten we lekker.

Zoals ook alle mensen naar de kribbe in de stal naar Jezus kwamen kijken komen we nu ook weer bij elkaar. En versieren we kerstbomen met kerstlichtjes.

Cadeau <

Wat is populairder het sinterklaas of het kerst feest.

Top 10 meest gegeven cadeaus.

Cadeau vergeten te kopen geen probleem dit is de oplossing.

Wat zijn de beste sinterklaas en kerst cadeautjes.

CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2019 Alle rechten voorbehouden.