ZOWO.NL Zoeken - Contact

Tips om je financien weer op orde te krijgen.

De eerste tip is simpel geef gewoon nooit meer uit dan wat er binnen komt. Je bouwt dan een soort van geld buffer op, en heb je wat reserves voor onvoorziene zaken. Al het geld wat er uit gaat moet ook weer terug komen. Zorg dat dat goed in balans is. Maar wat als er meer uit geld uit gaat dan er binnen komt. Als u daar mee door gaat komt u in de problemen.
Er komt dan een keer een dag dat uw bank rekening echt leeg is en de deurwaarders aan de deur komen. En die kosten van die deurwaarder moet u dan ook betalen.

Voorkomen is beter dan genezen daarom nu enkele tips om uw financiën op orde te krijgen.

Maak een lijst met alle kosten posten. En kijk wat er weg kan en opgezegd kan worden. Tijdschriften telefoon en sportschool abonementen enz. Kijk naar wat je echt nodig hebt en zeg al het overige op.

Vaak heeft u ook veel spullen die u eigenlijk niet meer nodig heeft of niet meer gebruikt. Deze spullen kunt u te koop aanbieden op internet. Dat levert toch ook al snel een leuk bedrag op. Loop eens een rondje duur uw huis en selecteer alles wat u niet meer gebruikt zoals bijvoorbeeld kleren die u nooit meer aandoet of speelgoed van de kinderen die daar nooit meer mee spelen.

Vaak kunt u van te voren al zien of u een bepaalde rekening kunt betalen of niet, mocht het laatste het geval zijn dan kunt u proberen om met het betreffende bedrijf een betalingsregeling te treffen dat voorkomt ook weer deurwaarder en incasso kosten.

Dit zijn natuurlijk geen leuke maatregelen allemaal want u werkt om leuke spullen te kopen, en van het leven te genieten en met al die hoge kosten is dat bijna niet meer mogelijk. Maar wat u kunt doen mocht u iets leuks voor u zelf willen kopen. Koop dat dan niet gelijk maar leg bijvoorbeeld iedere maand wat geld opzij van wat u over houdt van de besparing en koop het leuke artikel als u er voldoende voor heeft gespaard. Dan komt u niet in de financiële problemen en u heeft er tevens meer voldoening van.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer geldzaken rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.