ZOWO.NL Zoeken - Contact

Hoe te stoppen met sigaretten roken

Roken is niet goed voor een mens, het is een gewoonte waaraan u verslaaft kunt zijn. Wilt u stoppen met roken, maar lukt het u niet of weet u niet hoe. Dan volgen hier enkele tips. Misschien heeft u er wat aan. Ten eerste heb geduld, denk niet dat u binnen een maand van de drang om te roken af bent. Mocht het wel lukken dan is dat natuurlijk heel mooi.
Het begint met het loslaten van de gewoonte om te roken, dat is niet gemakkelijk omdat vele rokers deze gewoonte al jaren hebben.

Probeer de slechte gewoonte om te roken te vervangen door een gezonde gewoonte. Neem bijvoorbeeld als u de drang heeft om een sigaret op te steken een appel een kauwgum (wel suiker vrij), of drink wat water.

Als je stop met roken zul je jezelf de eerste paar weken wat vermoeider voelen dan anders verzet je daar niet tegen. Dat komt omdat je lichaam vecht tegen de nicotine ontwenning. Neem wat meer rust als dat mogelijk is.

Pas op met alcohol. Ben jezelf er van bewust, dat als je stop met roken je lichaam opzoek gaat naar andere stoffen die een ontspannende werking geven. Dus het is beter de eerste weken dat u stopt met roken ook geen alcohol te drinken.

Denk bij iedere sigaret die je opsteek. Waarom steek ik hem eigenlijk op wat heeft het voor nut. Het is alleen maar slecht.

Ga meer bewegen het is een goede afleiding om de stress kwijt te raken je voelt je na beweging beter en als je goed voelt heb je minder drang naar een sigaret.Het is even doorzetten maar het is echt mogelijk om van het roken af te komen.

Heeft u zelf nog tips ik hoor ze graag van u.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer gezondheid rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.