ZOWO.NL Zoeken - Contact

De oplossing tegen mieren in huis.

Wat te doen tegen mieren in huis of in uw tuin: Levendel, nootmuskaat, koffieprut en kaneel en talk poeder werken heel goed tegen mieren.

Dit zijn de beste natuur vriendelijke tips tegen mieren in huis.

Heeft u last van een mieren plaag in huis ? Dat kan heel lastig zijn want mieren kruipen overal tussen. Halen het zand tussen te tegels naar boven en bij vliegeindemieren is de ramp helemaal niet te overzien.Wilt u op een simpele en natuur vriendelijk manier af van deze mieren.

Wat helpt het beste tegen mieren in huis of in uw tuin ?

Dit kunt u dan doen om de mieren op een natuurlijke manier te bestrijden in uw huis of tuin.

Koop een lavendel plantje en pluk daar af en toe wat level bloemen van af en leg die op de plekken waar de mieren veel zitten en nog een voordeel het ruikt ook nog eens heel lekker.

Nootmuskaat poeder werkt ook heel goed tegen mieren. Mieren hebben namelijk een hekel aan de geur van nootmuskaat. Strooi wat nootmuskaat op de plek waar de mieren zitten. En ze zullen maken dat ze weg komen.

Kaneel werkt ook tegen mieren maar minder goed dan nootmuskaat.Koffie prut: De koffie prut uit het filter van het koffiezet apparaat werkt ook goed tegen zwarte mieren. Leg wat koffie prut op de paden waar de mieren lopen. Tegen rode mieren werkt koffie prut wel wat minder goed.

Talkpoeder of stoepkrijt werk ook heel goed tegen de mieren plaag. Strooi een beetje van deze poeder op het mieren nest of de route die ze veel gebruiken en ze lopen voortaan de andere kant op.

Ik heb het zelf nooit geprobeerd maar het schijnt als je om je huis of balkon een dikke krijt streep met stoepkrijt zet ze niet meer naar binnen durven.


In uw tuin of balkon kunt u perk plantjes zoals goudbloemen of afrikaantjes tegen mieren planten. Ook aan deze guur van deze perk plantjes hebben mieren een hekel.

Hoe kun je mieren in huis voorkomen ?

Het beste is om te voorkomen dat mieren uw tuin of huis zien als een goede plek om een mierennest te bouwen. Dit kunt u voorkomen door oud hout zoveel mogelijk uit uw tuin te verwijderen. Ook op zoetigheid zijn mieren gek dus zorg dat uw vloer en tafels goed schoon zijn. Heeft u fruitbomen in uw tuin staan ? Laat de afgevallen vruchten dan niet liggen. Daar komen namelijk heel veel mieren op af. Laat ook nooit eet resten liggen en leg fruit in de koelkast.

Ik hoop dat u op deze manier een goede goedkope en natuurvriendelijke anti mieren oplossing gevonden heeft en dat u zo snel van de mieren plaag en overlast af bent.


Geplaatst op: 01-07-2020 om 16:09:24 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer milieu rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.