ZOWO.NL Zoeken - Contact

Opwarming aarde schuld van de mens.

De mens is de veroorzaker van de opwarming van de aarde. Waar eerst nog getwijfeld werd is het nu echt zeker. Uit een groot onderzoek is gebleken dat de mens wel degelijk de veroorzaker is dat de aarde aan het opwarmen is. De industriële vooruitgang ,mechanisering en de welvaart is een van de grote veroorzakers van de opwarming van de aarde.

Doordat er veel van hand en lichamelijke arbeid overgenomen is door machines.Apparaten zoals stofzuigers , computers , auto’s , vrachtwagens , tractoren , brommers, airco’s, tv‘s, verwarming, enz. Al deze machines hebben weer energie nodig en die energie veroorzaakt weer het broeikaseffect.

China en De verenigde staten zijn op dit moment de grootste vervuilers die stoten jaarlijks zo’n 6,5 miljard ton broeikas gassen uit . In europa word er jaarlijks zo’n 5 miljard ton broeikas gassen uitgestoten.


Ook worden er vele bomen gekapt door de mens om plaats te maken voor landbouw. En het voordeel van die bomen was dat een boom de lucht juist weer zuivert van alle broeikas gassen.

Doordat dat de aarde nu echt aan het opwarmen is heeft dit gevolgen voor stijging van het water pijl, het uitserveren van zeedieren door verzuring van het zee water, meer bosbranden , verhongering doordat oogsten zullen mislukken.

Nu gaat het gelukkig allemaal nog niet zo snel pas bij een gemiddelde temperatuur verschil van zo’n 2 graden gaan we het pas echt merken.Maar goed ze zeggen een beter milieu begint bij jezelf en nu echt vast staat dat de aarde opwarmt door de mens is er een beetje op letten misschien niet zo verkeerd idee.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer milieu rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.