ZOWO.NL Zoeken - Contact

Wat zijn nu de voordelen van groene energie.

De naam groene stroom of groene energie wordt niet gebruikt omdat deze groen is van kleur maar omdat deze energie op een milieu vriendelijke manier opgewekt wordt. Groene energie en stroom is dus veel duurzamer en beter voor mens en milieu. Deze duurzame manier van stroom en energie opwekken belast de natuur namelijk niet of zin min mogelijk met de uitstoot van schadelijke stoffen.
Bij de ouderwetse manier van energie opwekken zijn grondstoffen nodig die ooit op zullen raken. Groene stroom zal er altijd zijn deze wordt namelijk opgewekt door zon , wind , aardwarmte , water en biomassa en andere milieu vriendelijke manieren.Te denken aan zonnepanelen , windmolens het vedelen van rest warmte en het zo efficiƫnt mogelijk om gaan met energie zodat er geen energie verspeelt wordt.

Als u kiest voor groene energie dan laat u voor de volgende generatie ook nog wat over van deze aarde.

Indien u groene energie wilt dan kunt u kiezen voor een groene energieleverancier. Maar hoe weet u nu of uw energie leverancier wel echt groen is. Energie bedrijven worden gekeurd en krijgen indien ze groen zijn daarvoor groencertificaten of garantie certificaten. Ook maken groene energie leveranciers via het stroometiket kenbaar hoe de energie opgewekt is.

Door deze keuringen en certificaten kunt u er vanuit gaan dat de stroom die u als groene energie inkoopt ook echt groen is.

In de prijzen van groene energie kan behoorlijk wat prijs verschil zitten. Over het algemeen is groene stroom iets duurder dan grijze energie omdat het ook moeilijker is om deze enerige op te wekken. Maar daar staat weer tegen over dat de overheid groene stroom subsidieert.

U kunt het beste op internet bij groene stroom prijsvergelijking websites kijken wat voor u de beste is en het voordeligste. Omdat de prijzen voor groene energie nogal kunnen verschillen per leverancier.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer milieu rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.