ZOWO.NL Zoeken - Contact

Goede voornemens 5 tips om je goedevoornemens vol te houden.

Ieder jaar met de jaarwisseling maken vele mensen een lijst met goede voornemens om in het volgend jaar anders te doen of te veranderen. Maar helaas is het vaak zo dat de goede voornemens na een maand of zelfs na een week alweer vergeten zijn en het weer net zo gaat als in het oude jaar. Een patroon een ritme iets wat we altijd doen doorbreken is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Dat doe je niet zo maar even dat vereist heel veel zelf discipline om het vol te houden.Met deze goede voornemens tips kun je het misschien wel volbrengen om je leven te veranderen zo als je dat voor ogen had toen je de goede voornemens maakte.

Tip 1: Schrijf je goede voornemens op en print het in heel groot letter formaat uit.

Tip 2: Plak het papier waar je goede voornemens op staan op een plek op waar je iedere dag komt. Zodat je de goede voornemens iedere dag ziet en er ook aan herinnert wordt. Bijvoorbeeld op een spiegel.

Tip 3: Het lukt nooit in een keer om alle goedevoornemens vast te houden. Dus lukt het een keer niet ga dan niet gelijk bij de pakkenbeer zitten. Maar probeer het de volgende dag gewoon weer opnieuw. En herhaal dat net zo lang tot het oude vaste patroon doorbroken is en je gewent bent aan het nieuwe patroon.

Tip 4: Maak niet te veel goede voornemens. Vaak schrijf je heel enthousiast veel goede voornemens op. Maar vergeet je dat je ze ook moet nakomen. Het schrijven van goede voornemens is namelijk makkelijker dan ze ook daadwerkelijk uitvoeren. Wees dus selectief met je voornemens.

Tip 5: Probeer zoveel mogelijk goedevoornemens met elkaar af te spreken zodat je elkaar kunt motiveren. Als het dan een keer je dag niet is kan de ander je motiveren het toch vol te houden.Laatste tip: Schrijf bij het maken van je goede voornemens ook op waarom je dat in het nieuwe jaar anders wilt doen. Dat is vaak ook een goede motivatie om het vol te houden.


Ik hoop dat u wat heeft aan deze goede voornemens tips. Zodat u het volhoudt om de goede voornemens lijst te realiseren.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer opmerkelijk rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.