ZOWO.NL Zoeken - Contact

Tips voor thuiswerkers.

Het lijkt ideaal thuiswerken maar vergis je niet. Het vergt ijzeren discipline. Zo blijkt uit ervaringen van andere thuiswerkers dat je heel gemakkelijk afgeleid wordt en dat je heel snel uitstel gedrag toont als je thuis werkt. Op kantoor wordt je gemotiveerd door je collegas hangt er een rust en heb je meestal weinig afleiding. Maar thuis is dat een heel ander verhaal.
Het beste kun je van te voren een tijd schema opstellen met werktijden en hou je daar dan ook echt aan. Dan weten anderen ook dat je op die tijden niet beschikbaar bent voor privé zaken. Je bent immers aan het werk.Toon discipline het is namelijk als je thuis werk heel gemakkelijk om even tv te gaan kijken op internet te zoeken en huishoudelijke taken te gaan doen. Uitstel gedrag. Trap er niet in ga direct aan het werk even doorzetten en het tempo er op houden.

Plan voldoende pauze in. Waar je als thuis werk last hebt van uitstel gedrag kun je ook last hebben van te lang doorgaan. Wat weer een burn-out kan veroorzaken.

Beweeg plak niet de hele dag op uw bureau stoel dat kan leiden tot werk blokkering ga in uw geplande pauze even buiten een blokje om of doe huishoudelijke taken.

Als u voor langere tijd thuis werkt dan kunt u het beste het gewone kantoor tijd ritme aanhouden dat om op ritme te blijven anders moet uw weer zo wennen als u weer gewoon op kantoor moet werken.

Heeft u nog tips plaats dan een reactie op dit bericht.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer werk rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.