ZOWO.NL Zoeken - Contact

Werken en leren hoe je de beste baan krijgt stappen plan

Een goede baan vinden moeilijk ? Nee hoor maar je moet er wel wat voor doen. Dus ben je op zoek naar een droom baan of kun je momenteel geen werk vinden. Hier enkele goede tips. Het beste kun je zo snel mogelijk gaan werken dus onder aan de trap beginnen. Zo bouw je werk ervaring op en je verdient ook nog wat.

Dat is natuurlijk nog niet gelijk de droom baan die je zoekt maar die komt natuurlijk ook niet zo maar aan waaien. Je zult er wel wat voor moeten doen.Stap 1:
Ga langs bij een uitzendbureau of kijk op internet bij vacatures. Zoek dan naar vacatures die nu binnen je mogelijkheden beschikbaar zijn. Solliciteer op die openstaande vacatures. Het maakt niet uit als dat niet je droom baan is of als het onder je niveau is als je maar aan het werk bent en geld verdient.

Stap 2:
Als je gesolliciteerd hebt en aangenomen bent is dat natuurlijk nog niet de droom baan die je zoekt. Maar de eerste stap heb je binnen. Werk en geld. Nu kun je verder met stap 2. Kijk nu naar vacatures van banen die je graag zou willen en wat voor eisen ze aan die baan stellen en maak een lijst van die eisen. Maak een langer termijn carriere plan. Wat heb je nu en wat heb je nog nodig en hoe realiseer je dat. Werk je stap voor stap hoger op.

Stap 3:
Als je weet welken eisen er gesteld worden aan je droom baan weet je ook wat je er voor moet doen. Ten eerste de opleiding daar begint het mee. Als je op de dag werkt en geld verdient kun je een avondopleiding gaan doen bij een avondschool in plaats van een beetje op de bank te hangen. Eventueel kun je met je huidige werkgever daar afspraken over maken betreft de werk tijden. Ook zijn er een hele boel losse cursussen die je kunt gaan doen of je kunt een thuis studie gaan volgen zo kun je thuis studeren maar dan heb je wel discipline nodig. Er zijn best veel scholen waar via een avondschool een mbo of hbo opleidingen kunt gaan volgen.

Stap 4:
Als je eenmaal stap 3 doorlopen hebt en je hebt de cursussen en opleidingen afgrond en je diploma s op zak kun je gaan solliciteren op baan die je echt leuk vind. Zeg je huidige baan nog niet gelijk op maar zorg eerst dat je echt aangenomen bent bij je nieuwe werk. Hoe meer opleidingen en afgronden cursussen je op cv kunt zetten die aansluiten bij de baan die je zoekt hoe beter je gecalcificeerd bent voor die baan en hoe meer kans je op die baan hebt. Veel werkgevers vragen ook om werk ervaring zodat je bijna niet meer ingewerkt hoeft te worden en zo gelijk aan de slag kunt. Daarom is werken en leren zo belangrijk. Ga desnoods in je eigen tijd stage lopen en zo veel mogelijk. Daar verdien je bijna niks mee maar je hebt wel weer een referentie en werk ervaring en wie weet mag je blijven.Stap 5:
Blijf bijscholen blijf jezelf specialiseren en zorgt dat je steeds beter wordt. Alles gaat door en verandert blijf mee veranderen blijf op de hoogte van de laatste technieken. Zorg dat je de beste word specialiseer je maar blijf wel flexibel. In het beste geval hoef je niet meer te solliciteren maar vragen ze om je. Eventueel kun je dan zzper worden of een eigen bedrijf beginnen. Dan kun je echt leuk geld gaan verdienen.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer werk rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.