ZOWO.NL Zoeken - Contact

Van baan veranderen en ander werk vinden tips

Van baan veranderen hoe je dat het beste kunt doen. Heeft u vaste baan maar heeft u het niet zo naar uw zin op uw werk ? Dan kunt u natuurlijk van baan wisselen en ander werk gaan zoeken.Maar is dat nu wel zo verstandig in tijden dat het economische wat minder gaat en er overal banen verdwijnen en contracten niet verlengt worden. Werk vinden is in deze tijd nog niet zo gemakkelijk. Ik heb wel wat tips voor u die u zou kunnen overwegen als u ander werk zoekt.

Heeft u op dit moment werk wees daar dan heel blij mee ook al heeft u het niet zo naar uw zin op uw werk. Want momenteel zijn er zo 500000 mensen werkloos en op zoek naar opstaande vacatures.Dus ben er echt heel zeker van als u van baan wilt veranderen. Een nieuwe baan vinden is nog niet zo gemakkelijk. U krijgt dan een proeftijd en een jaar contract uw zekerheden zijn dus weg en de kans bestaat ook dat u het op uw nieuwe werk ook niet naar uw zin heeft.

Ook worden veel mensen nu aangenomen met een nul uren contract of een flexibel werk contract wat voor uw financiele zekerheid ook niet echt ideaal is. Bedenk dus eerst heel goed of u echt wel van werk veranderen wilt.

Als u besloten heeft om van baan te veranderen zeg uw huidige baan dan niet gelijk op. Zeg uw huidige baan pas op als u zeker weet dat u nieuw werk heeft en als u echt aangenomen bent voor de functie waarvoor u gesolliciteerd heeft.

Kijk ook eens of het huidige bedrijf waar je nu werkt openstaande vacatures heeft die bij je in de smaak vallen. Je bent namelijk al vertrouwd met dat bedrijf en daarom zal je ook sneller aangenomen worden.

Een baan zoeken kan best leuk zijn. Zoek naar geschikte openstaande vacatures en solliciteer zo veel mogelijk. Probeer het gewoon zou ik zeggen wie niet waagt wie niet wint. Bij een sollicitatie kun je ook gelijk een beetje van de sfeer van dat bedrijf proeven en zo kijken of het bij je past. Zeg niet gelijk ja maar hou de optie even open.

Heb je echt de baan gevonden waar je al jaren naar op zoek was en ben je aangenomen. Overleg dan goed met de begin en opzeg datums zodat je gelijk over kunt naar je nieuwe baan. Zo blijf je ook gelijk in het werk ritme.Let ook even op je huidige werk contract bij het concurrentie beding. Want vaak is het zo dat je het eerste jaar niet bij een concurrent bedrijf mag gaan werken.

Al bij al heb je nu een goede vaste baan wees daar dan heel zuinig op en wees blijf dat je uberhaupt werk hebt. Want momenteel zijn er meer dan 500000 mensen werkloos en op zoek naar een baan.

Bedenk dus goed of je echt wel van baan wilt veranderen. Maar iedere dag met lood in je schoenen naar je werk is ook niks. Maak dus een goede afweging.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer werk rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.