ZOWO.NL Zoeken - Contact

Werken waar u maar wilt met een eigen cloud server heel simpel

Wilt u in the cloud werken ? Dan kunt u heel gemakkelijk simpel en snel een eigen cloud server opzetten. Zo kunt u een externe harde schijf aansluiten op uw router die verbonden is met het internet. Zodat u altijd en overal kunt werken en bij uw documenten kunt waar u ook bent. De techniek staat niet stil. U kunt tegenwoordig kantoor werk overal doen waar u maar wilt.
Het enigste wat u eigenlijk nodig heeft is een computer of laptop en een internet verbinding.De beste oplossing vind ik zelf om een eigen cloud server op te zetten. Dat klinkt moeilijk maar een eigen cloud server opzetten is gemakkelijker dan u denkt.

Wat u nodig heeft voor een eigen cloud server is een externe harde schijf met netwerk aansluiting en een router die daarvoor geschikt is. Een router die geschikt is voor file sharing.

U kunt dan binnen uw huis maar ook daarbuiten via het internet gebruik maken van deze externe hardeschijf via de cloud server. Ideaal voor mensen die veel onderweg zijn vaak thuis werken of op verschillende locaties werken.

Zo kunt u altijd en overal bij uw documenten en u kunt ook altijd documenten opslaan op uw eigen cloud server. U kunt dit via uw router (als die daarvoor geschikt is) instellen.

Uw internet aansluiting heeft een eigen ip adres en via dat ip adres kunt u als u uw router daarvoor goed ingesteld heeft verbinding maken via uw eigen cloud server op uw externe harde schijf.

Dit kan via uw browser of via een ftp programma. Ik zelf zou kiezen voor een ftp programma omdat dit het prettigst werkt. Er zijn diverse goede en gratis ftp programma s te vinden op het internet.Als de router goed ingesteld is en u tikt het ip adres van de internet aansluiting waar uw cloud server staat in. Dan krijgt u toegang met uw externe harde schijf. Zo kunt u werken in the cloud waar u maar wilt.

Let wel op dat u uw cloud server goed beveiligd en alleen met een goed paswoord en machtiging toegang kunt krijgen tot uw externe harde schijf.

Want doet u dit niet dan kan iedereen via het ip adres bij uw bestanden en dus ook bestanden verwijderen inzien of veranderen en dat zou een rampen scenario zijn. U kunt uw eigen cloud server beveiligen via de router.

Vindt u dit allemaal een beetje te moeilijk ? Maar wilt u toch in the cloud werken dan kunt u ook kiezen voor cloud hosting bij een externe partij. Voor een paar tientjes per jaar kunt u al ongeveer 10 gb cloud opslag huren.

Maar als u een eigen cloud server wilt opzetten door een externe harde schijf aan uw router met internet te verbinden. Let dan goed op welke router u koopt of de router geschikt is, er een hele goede handleiding bij zit en of het goed te beveiligen is (heel belangrijk)

Wat het mooie is als u in the cloud werkt. Dat u altijd en overal een backup heeft. Mocht u laptop of computer kapot gaan of gestolen worden dan bent u uw gegevens niet kwijt want die staan op de cloud server opgeslagen.

Als extra beveiliging kunt u van uw cloud server harde schijf natuurlijk ook een extra backup maken.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer werk rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.